x

A Miniszterelnökség megkezdte az őshonos kancatámogatás 2016. évi kérelmeire vonatkozó esetleges elutasítási határozatok kiküldését

2017. március 8.

A legfrissebb információk szerint a Miniszterelnökség megkezdte a 2016. évben beadott őshonos kancatámogatás kérelmek esetleges elutasító határozatainak elektronikus kiküldését.

Más lófajták egyesületeinél már előforduló elutasítási indokként szerepel, hogy a pályázott egyed az Országos Állattenyésztési Adatbázis szerint nem tartozik az adott fajtához.

Ennek oka, hogy az Országos Állattenyésztési Adatbázisból kiállított lóútleveleknél a fajta megnevezés az alábbi esetekben hiányzik:

  • megyejeles jelölésű lovak esetén
  • nyereghelyes jelölésű lovak esetén alap útlevél kiváltásakor (2004. évi vagy korábbi születésű lovaknál fordul elő)

Egyesületünk egyeztetéseket folytat az MLOSZ, a Nébih és a Miniszterelnökség illetékes képviselőivel az adminisztratív probléma megoldásában, bármilyen új információt a honlapon haladéktalanul közzé fogunk tenni.

Mivel a határozat elleni kifogás benyújtásának határideje az elutasító határozat ügyfélkapun történő átvételét követő naptól számított 10 naptári nap, kérjük azokat a Tenyésztőtársakat, akik fenti vagy bármilyen más, eddig nem ismert ok miatt elutasító határozatot kapnak, a Tenyésztési Iroda elérhetőségein haladéktalanul jelezni szíveskedjenek!
Tel: (70) 603-99-13, E-mail: nolte@hortobagy.eu