x

Április 9-én indul az Egységes Kérelem, ezen belül az őshonos jogcímek kifizetési kérelmeinek beadási időszaka

2019. április 4.

Tájékoztatjuk az érintett Tenyésztőtársakat, hogy Az Agrárminisztérium közleménye szerint 2019. április 9-én nyílik meg a 2019. évi Egységes Kérelem elektronikus beadási felülete.

Az őshonos lovakra vonatkozó jogcímek tekintetében az alábbi pályázóknak kell kifizetési kérelmet benyújtaniuk ebben az időszakban:

  • in-situ őshonos kancatámogatás jogcímen 2016. évben támogatási kérelmet benyújtott pályázói
  • in-situ őshonos kancatámogatás jogcímen 2017. évben támogatási kérelmet benyújtott pályázói
  • ex-situ őshonos méntartási és méncsikójelölt-felnevelési támogatás jogcímen 2017. évben támogatási kérelmet benyújtott pályázói 
  • ex-situ őshonos méntartási és méncsikójelölt-felnevelési támogatás jogcímen 2018. évben támogatási kérelmet benyújtott pályázói 

Szankciómentes benyújtási időszak: 2019. április 9-május 15.

Az Egységes Kérelem beadásának részletes szabályairól szóló közlemény még nem elérhető, annak megjelenése és a beadási felület letesztelése után egyesületünk a korábbi évek gyakorlatának megfelelően elkészíti az őshonos lovakra vonatkozó jogcímeket érintő rövidített tájékoztatót, és azokat a honlapon haladéktalanul közzéteszi.

A korábbi években előfordult hibás adatrögzítések tapasztalatai alapján fokozottan kérjük a Tenyésztőtársakat, hogy az egyesületi tájékoztató közzétételéig senki ne adjon be kérelmet!

A közlemény teljes szövege

Április 9-étől nyújthatók be az egységes támogatási kérelmek