x

Holnap éjfélig lehet szankciómentesen benyújtani az őshonos jogcímek kifizetési kérelmeit

2018. május 14.

A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint az egységes kérelmen belül az őshonos jogcímek kifizetési kérelmeit szankciómentesen 2018. május 15. éjfélig lehet beadni.

Kérjük az érintett Tenyésztőtársakat a határidő figyelembe vételére.

A Magyar Államkincstár közleménye

A 2018. évi egységes kérelem benyújtásának alaphatárideje: 2018. május 15.

A Magyar Államkincstárhoz május 15. és június 11. között benyújtott kérelmek esetében, az elfogadott támogatási összeg munkanaponként 1%-kal csökken. A 2018. május 15. napjáig benyújtott egységes kérelmet támogatás-csökkentés nélkül, 2018. május 31-ig lehet módosítani.
Az ezt követően, 2018. június 11-ig történő változtatás már az érintett táblára járó támogatási összeg munkanaponkénti 1%-os csökkentésével jár.
2018. június 12-től már sem a benyújtott kérelem módosítására, sem pedig az új kérelem benyújtására, (illetőleg a kérelemben új támogatási jogcím megjelölésére) nincs lehetőség.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egységes kérelem keretében lehetőség van állatalapú közvetlen és a Vidékfejlesztési Programból finanszírozott támogatások benyújtására is. 
Az állatalapú közvetlen támogatások esetében azonban az 1 %-os kérelemszintű csökkentést már május 16-tól érvényesítjük, ideértve a módosításokat is!
Amennyiben a tájékoztató és a vonatkozó jogszabályok között ellentmondás vagy eltérés merül fel, abban az esetben a jogszabályok az irányadóak.