x

In situ őshonos kancatámogatás – hamarosan megjelenik a hosszabbításról szóló pályázati felhívás

2020. november 13.

2016. évi pályázókra vonatkozó információk

Mint ahogy arról már korábban is hírt adtunk, az in situ őshonos kancatámogatás vonatkozásában az Irányító Hatóság  a pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszakának egy évvel történő meghosszabbítását tervezi azon pályázók esetében, akiknek 2020. december 31-ével járna le az öt éves kötelezettségvállalási időszak.

A Magyar Államkincstár 2020. szeptember hónapban erről szóló tájékoztatót küldött minden érintett pályázó ügyfélkapujára is.

A legfrissebb információk szerint, amennyiben a pályázati kiírás módosítása a jövő héten megjelenik, a kötelezettségvállalási időszak hosszabbítására vonatkozó kérelmek elektronikus benyújtására november 23. és december 20. között lesz lehetőség.

A Tenyésztési Iroda a beadásban a hatályos járványügyi szabályozások szerint fogja biztosítani a személyes ügyintézés lehetőségét.

Bármilyen új információt haladéktalanul közzéteszünk, kérjük az érintett pályázókat, fokozottan figyeljék a honlapot!

2017. évi pályázókra vonatkozó információk

A 2017. évben támogatási kérelmet benyújtott, ún. második körös pályázóknak a kiírás módosításával kapcsolatban nincs teendője.

Új pályázati belépőkre vonatkozó információk

A teljes mezőgazdasági támogatási rendszert érintő átmeneti időszak miatt 2021. évre az őshonos kancatámogatás új ciklusa nem kerül kiírásra, ezért új pályázók támogatásba történő belépése nem lehetséges.
Kérjük a későbbiekben pályázni szándékozókat, hogy a 2021. évet a felkészülésre használják fel (tartási körülmények biztosítása, kancaminősítés, tartóbejelentések, állomány-nyilvántartó, tenyésztési napló stb.).