x

Jubileumi Országos Nonius Tenyészszemle

2014. október 16.

A Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. és a Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület a nagy sikerű pályaavató fogathajtó országos bajnokság után ismét gazdag és tartalmas programmal vár minden érdeklődőt a nóniusz fajta szülőhazájába, Mezőhegyesre!

A ménes történelmi fedett lovardájában rendezendő tenyésztői esten az egyesület megemlékezik alapító tagjairól és negyedszázados működésének kiemelkedő teljesítményeiről, illetve 40 reprezentáns egyed felvonultatásával, valamint látványos showműsorral kívánja bemutatni a nóniusz fajta mai értékeit.

Az est zárásaként az érdeklődők tárlatvezetéssel tekinthetik meg a Mezőhegyesi Helytörténeti Gyűjtemény ménestörténeti kiállítását.

Rekordszámú – közel 60 – nevezés érkezett a vasárnap rendezendő Országos Nonius Tenyészszemlére is, ahol az idei születésű kanca- és méncsikók, illetve a legkiválóbb tenyészkancák versengenek.

A rendezvénysorozat szakmai programjának részeként vizsgát tesznek a fajta fiatal ménjelöltjei.

Az idén 9. alkalommal megrendezésre kerülő Kozma Ferenc Kupa is új kihívások elé állítja a nevezőket, hiszen annak pályáját Fintha Gábor nemzetközi pályaépítő tervezi.

Nonius
“Tradíció – egyediség – minőség”

Letölthető dokumentum: 2014. évi katalógus

Meghivo Mezohegyes 2014