x

Megkezdődött az őshonos kancatámogatások kifizetése

2018. február 27.

A legfrissebb információk szerint a Magyar Államkincstár megkezdte az in situ őshonos kancatámogatás 2016. gazdálkodási évre vonatkozó, 2017. évi egységes kérelem beadási időszakban benyújtott kifizetési kérelmeinek folyósítását, valamint párhuzamosan a jóváhagyó határozatok ügyfélkapura történő kézbesítését.

Kérjük a kancatartókat, hogy ügyfélkapujukat fokozott figyelemmel kövessék és a megérkezett határozatot mentsék el számítógépre, illetve tartóstárba helyezzék át.

A 2017. márciusában fajtahiány, illetve adminisztratív hiba miatt elutasításra került és kifogást benyújtott egyedek másodfokon történő elbírálása folyamatban van, azonban az eddigi tapasztalatok szerint a kifizetési kérelemben feltüntetett, támogatói határozattal rendelkező minden más egyed esetében a támogatás folyósításra kerül.

Kérjük azokat a kancatartókat, akiknek kifogással érintett egyedük van és támogatásuk érkezett, a fellebbezés pontos nyomon követése érdekében a Tenyésztési Irodával a részleteket egyeztetni és határozatukat elektronikus úton megküldeni szíveskedjenek.
Tel.: Veres Mária (70) 603-99-13 E-mail: nolte@hortobagy.eu