Megkezdődtek az őshonos kancatámogatás kifizetései

2020. január 2.

Tájékoztatjuk az érintett Tenyésztőtársakat, hogy a Magyar Államkincstár 2019 december hónap második felétől megkezdte a 2018. gazdálkodási évre vonatkozó, 2019. évi Egységes Kérelem beadási időszakban benyújtott őshonos kancatámogatás kifizetési kérelmek folyósítását.

Első körben azon pályázók kérelmei kerülnek kifizetésre, akik minden adminisztratív ellenőrzésnek megfeleltek, nem estek át helyszíni ellenőrzésen, illetve a 2019. évi kifizetési kérelemben nem vallottak be csikószaporulatot.

Mint ahogy arról már korábban hírt adtunk, a beadott csikószaporulatok szakmai ellenőrzését egyesületünk elvégezte, a Magyar Államkincstár adminisztratív ellenőrzése az általános jogszabályi kötelezettségeknek való megfeleléssel folytatódik (különös tekintettel a csikószaporulat tartónyilvántartási adataira).

A kifizetési kérelmek jóváhagyó okiratainak kézbesítése a folyósítással párhuzamosan vagy azt követően történik, ezért kérjük az érintett pályázókat, hogy ügyfélkapus fiókjukat fokozottan figyeljék, a beérkezett elektronikus dokumentumot pedig a tartóstárba áthelyezni és kinyomtatni szíveskedjenek. Amennyiben esetleg elutasító határozatot kapnak, egyesületünk felé haladéktalanul jelezzék, mivel a kifogás benyújtására a kézhez vételtől számított mindössze 10 naptári nap áll rendelkezésre és amennyiben 7 napig nem nyitják meg az ügyfélkapus értesítést, attól az időponttól kezdve a kézbesítést megtörténtnek számítják.

Mivel egyesületünk a támogatások indulásától pontosan dokumentálja minden egyes pályázat alakulását, segítséget nyújt az esetleges elutasítások esetében, illetve a kiküszöbölhető adminisztratív hibák elhárításában, a további nyomon követés érdekében kérünk minden pályázót, hogy a kifizetés megtörténtét egyesületünk elérhetőségein jelezzék.
Tel.: Veres Mária (70) 603-99-13, E-mail: nolte@hortobagy.eu