Méntartás támogatása – fellebbezés

2014. március 10.

A méntartási támogatás kifizetési kérelmekre vonatkozó, napokban kézhez kapott elutasító határozatok rendezése érdekében egyesületünk és az MLOSZ megbeszélést folytatott a Nébih-hel, illetve az MVH-val.

Németh Csaba Nébih állattenyésztési igazgató álláspontja szerint a határozat ellen a méntartónak a haszonbérleti szerződést mellékelve az előírt határidőn belül (kézhezvételtől számított 15 nap) fellebbezést kell benyújtani, az MLOSZ, a Nébih és az MVH pedig rendezi az OLIR rendszer nyilvántartási hibáját.

Azon méntartók esetében, akik jogi vagy magánszemélytől béreltek mént és elutasító határozatot kaptak, a mén tulajdonosával kötött bérleti szerződést és az MLOSZ-szel kötött magánmén törzskönyvi nyilvántartási szerződést mellékelve kell a fellebbezést benyújtani.

Egyesületünk az MLOSZ-szel kötött haszonbérleti, illetve magánmén törzskönyvi nyilvántartási szerződések másolatait a mai napon kikérte az MLOSZ-től, s kézhezvétel után minden méntartó részére sürgősséggel megküldi.

Kérjük a méntartókat, hogy a szerződés kézhezvételét követően az elutasító határozat fellebbezését haladéktalanul adják be.