x

Őshonos kancatámogatás – 2016. évi elutasításokra beadott kifogások elbírálása

2017. október 19.

Tájékoztatjuk az érintett Tenyésztőtársakat, hogy a legfrissebb információk szerint a Miniszterelnökség a 2016. évi fajtamegjelölés hiánya miatti elutasításokra benyújtott kifogásoknak helyt adott, elrendelte a másodfokú vizsgálatot és megkezdte a határozatok postázását. Kérjük, aki rendelkezik ilyen határozattal, azt a Tenyésztési Iroda címére eljuttatni szíveskedjen.

A Miniszterelnökség, a Magyar Államkincstár, a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal illetékes képviselőivel történt többszöri egyeztetés eredményeként sikerült elérnünk, hogy a fajtamegjelölés hiánya miatt elutasított egyedek adatai a másodfokú vizsgálat megkezdéséig rendezhetőek legyenek.

Egyesületünk a fajtamegjelölés pótlására 2017. október 4-én bekérte az érintett 19 egyed útlevelét, 2017. október 11-én a tenyésztési hatóság számára megküldte a digitális másolatokat, 2017. október 13-án pedig megkapta a visszaigazolást az adatok központi adatbázisba történő berögzítéséről.

Kérjük azokat a Tenyésztőtársakat, akik esetleg önállóan nyújtottak be kifogást, az ügyintézéshez nem vették igénybe az egyesület segítségét, az adatok rendezése érdekében a Tenyésztési Iroda elérhetőségein haladéktalanul jelentkezni szíveskedjenek. Tel.: (70) 603-99-13