x

Őshonos kancatámogatás – a rendkívüli kifizetési kérelem benyújtásának részletei

2018. február 1.

Mint ahogy arról már korábban tájékoztatást adtunk, 2018. február 15. és március 31. között rendkívüli egységes kérelem benyújtási felület nyílik azon, 2016. évben támogatást benyújtott pályázók részére, akik a 2017. évi egységes kérelem beadása során nyilvánvaló hiba miatt nem tudták benyújtani őshonos kancatámogatás kifizetési kérelmüket.

A Magyar Államkincstár 2018. január 26-i közleménye szerint a 2016-os gazdálkodási évre vonatkozó rendkívüli kifizetési kérelem benyújtásának lehetősége kizárólag azokat a pályázókat érinti, akik benyújtották ugyan a tárgyévi egységes kérelmet, de – tekintettel arra, hogy az egységes kérelem benyújtásának időpontjában még nem kapták kézhez támogatási okiratukat – a program első évében őshonos kancatámogatásra kifizetési kérelmet nem adtak be.

A gazdálkodók helyett a Kincstár rögzíti a kimaradt kérelmek adatait azon kérelmezők részére, akik esetében egyértelműen megállapítható a kérelmezési szándék.

A nyilvánvaló hiba megállapításáról és a kérelemadatok rögzítéséről a Kincstár értesítést küld az érintetteknek. Amennyiben valamely érintett mégsem értene egyet a kérelem ilyen módon történő nyilvántartásba vételével, avagy szándékosan nem nyújtott be kifizetési kérelmet, jogorvoslatként ellentmondással élhet majd a nyilvánvaló hibát megállapító értesítő levéllel szemben.

Kérjük azokat a 2016. évben pályázatot benyújtott Tenyésztőtársakat, akik esetleg fentiek szerint érintettek a rendkívüli kifizetési kérelem benyújtásában, hogy ügyfélkapujuk értesítési tárhelyét fokozott figyelemmel kövessék.

A közlemény teljes szövege: Rendkívüli kérelembenyújtás: az Államkincstár leveszi a pótlólagos benyújtás terhét a gazdálkodók válláról