x

Őshonos kancatámogatás – csikószaporulat kötelező tartásbejelentése

2017. november 21.

Felhívjuk az őshonos kancatámogatásban részt vevő Tenyésztőtársak figyelmét, hogy a pályázati kiírás szerint előírás a támogatási időszak végéig, támogatott tenyészkancánként legalább egy, a lófélék azonosításáról szóló kormányrendelet előírásai alapján azonosított csikó törzskönyveztetése és az adatbázisba történő bejelentése.

Mivel a pályázó a kanca tartója, mely nem feltétlenül egyezik a tulajdonossal, ezért a csikó a pályázatban csak akkor kerülhet elfogadásra, ha a tartó azt a csikó bélyegzése után tenyészetkódjára a Lófélék egyedbejelentő lapja – tartás kezdete c. nyomtatványon a Nébih felé bejelentette. A tartás kezdetének a csikó születési dátumát kell megjelölni!

Amennyiben a csikó bélyegzés után értékesítésre került vagy esetleg elhullott, a tartás bejelentése akkor is kötelező, de a Lófélék egyedbejelentő lapja – tartás vége c. nyomtatványon a Nébih felé a kijelentést is meg kell tenni!

Kérjük a Tenyésztőtársakat, hogy a pályázat sikeressége érdekében az esetleg elmaradt bejelentéseket fentiek szerint pótolni szíveskedjenek!