x

Őshonos kancatámogatás – értesítés bevallott csikószaporulat elfogadásáról

2019. június 5.

A Magyar Államkincstár folyamatosan dolgozza fel  a 2018. évi kifizetési kérelmeket és folyósítja a támogatási összegeket. 

A pályázati előírás szerint a támogatási időszak végéig támogatott tenyészkancánként legalább egy, bármilyen ivarú csikó bejelentése kötelező.

A 2018. évi kifizetési kérelemben megtett csikóbejelentések elfogadása kizárólag a kifizetési kérelem elektronikus értesítő okiratának mellékletében kerül feltüntetésre.

Fentiek miatt fokozottan kérjük a Tenyésztőtársakat, hogy ügyfélkapujukat ellenőrizni, a beérkezett dokumentumot tartós tárba helyezni, letölteni és kinyomtatni szíveskedjenek, mivel az ügyfélkapu az értesítéseket olvasatlanul csak 30 napig őrzi meg.

Kérjük, amennyiben a beadott adatokhoz képest bármilyen eltérést tapasztalnak, haladéktalanul jelezzék a Tenyésztési Iroda elérhetőségein.
Tel: Veres Mária (70) 603-99-13, e-mail: nolte@hortobagy.eu

A csikó elfogadásának feltételei

  • a megfelelő kancához tartozik
  • a támogatási időszakban született és azonosított (2016. évi pályázók esetén 2016. 2017. vagy 2018. évi, 2017. évi pályázók esetén 2017. vagy 2018. évi)
  • a pályázó tenyészetkódjára tartásra bejelentett (bővebben: Őshonos kancatámogatás – csikószaporulat kötelező tartásbejelentése)
  • a pályázati felületen helyes azonosítóval, karakterhiba nélkül rögzített