x

Őshonos kancatámogatás – kiesés-pótlásokhoz kapcsolódó kiegészítő adatbekérés

2018. március 14.

A legfrissebb információk szerint az illetékes megyei Kormányhivatal kiesés-pótlás tárgyában az ügyfélrendszerben megadott email címre kiegészítő adatbekérést küld az alábbiak szerint.

A kiesés-pótlás nyomtatványon (a korábbi EMVA támogatással ellentétben) nem szerepel olyan adatmező, ahol a kérelmező megadhatja az egyed programból való kiesésének, illetve pótlásának dátumát. Ennek hiánya abban az esetben, amikor az egyed ténylegesen nem került ki a tenyészetből (tenyésztési okból történő kikerülés), nehezíti a kiesés-pótlás bejelentés ügyintézését.

A Kormányhivatal által mellékelten megküldött táblázatban szereplő egyed(ek)re vonatkozóan meg kell adni a programból való kikerülés dátumát, majd aláírva, elektronikus úton (a kiesés-pótlás bejelentéshez hasonló módon) benyújtani a Magyar Államkincstár pályázatkezelő felületén.

Kérjük a korábbiakban kiesés-pótlást bejelentett Tenyésztőtársakat, hogy e-mail fiókjukat fokozott figyelemmel kövessék, és amennyiben fenti tárgyban értesítést kapnak, a pontos adatszolgáltatás miatt a Tenyésztési Irodát telefonon haladéktalanul megkeresni szíveskedjenek. Veres Mária (70) 603-99-13