x

Őshonos kancatámogatás – kötelező csikószaporulat teljesítése

2021. március 17.

Ismételten felhívjuk az érintett kancatartók figyelmét, hogy az őshonos kancatámogatásban a támogatási időszak végéig, támogatott tenyészkancánként legalább egy, a lófélék azonosításáról szóló kormányrendelet előírásai alapján azonosított csikó törzskönyveztetése és az adatbázisba történő bejelentése kötelező!

Elfogadható csikók a teljes gazdálkodási időszakban

  • 2016. évi,  hosszabbítási kérelmet nem benyújtott pályázók esetén: 2016. január 1- 2020. december 31-ig megszületett, azonosított, lóútlevéllel ellátott és tartónyilvántartásba bejelentett csikó
  • 2016. évi, hosszabbítási kérelmet benyújtott pályázók esetén: 2016. január 1-2021. december 31-ig megszületett, azonosított, lóútlevéllel ellátott és tartónyilvántartásba bejelentett csikó
  • 2017. évi pályázók esetén: 2017. január 1-2021. december 31-ig megszületett, azonosított, lóútlevéllel ellátott és tartónyilvántartásba bejelentett csikó csikó

Csikóbevallás módja és időszakai

  • 2016. évi, hosszabbítási kérelmet nem benyújtott pályázók esetén utoljára: 2021. évi Egységes Kérelmen belül benyújtott kifizetési kérelemben (várhatóan 2021. április-május hó)
  • 2016. évi, hosszabbítási kérelmet benyújtott pályázók esetén: 2021. és 2022. évi Egységes Kérelmen belül benyújtott kifizetési kérelemben (várhatóan tárgyév április-május hó)
  • 2017. évi pályázók esetén: 2021-és 2022. évi Egységes Kérelemben (várhatóan tárgyév április-május hó)

Felhívjuk a figyelmet, hogy az utolsó kifizetési kérelem beadása után már hiánypótlásra nincs lehetőség, így csak azok a csikók kerülhetnek elfogadásra, melyek a kifizetési kérelmek beadásakor bevallásra kerültek!

Az adott évben elfogadott vagy esetlegesen elutasított csikók listáját minden évben tartalmazza a kifizetési határozat melléklete, ezért kérjük, hogy az ügyfélkapura kézbesített dokumentumot olvassa át, mentse el, nyomtassa ki. Mivel kifogás benyújtására a kézhez vételtől számított 10 naptári nap áll rendelkezésre, kérjük, ha bármilyen elutasítást tartalmaz a határozat, egyesületünk elérhetőségein haladéktalanul jelezze.

Szankciók

Amennyiben nem történik meg a támogatási időszak végéig támogatott tenyészkancánként legalább 1 azonosított csikó törzskönyveztetése az adatbázisba bejelentéssel és a kifizetési kérelemben történő bevallással együtt, úgy a támogatást igénylő az adott fajta tekintetében 5. évi kifizetésre nem jogosult.
Pl. 10 pályázott kanca : 9 teljesített csikó = 0 Ft támogatás, tehát függetlenül a pályázott létszámtól és a teljesített csikószámtól, a teljes utolsó évi támogatási összegtől elesik.

A csikószaporulat teljesítésének aktuális állásáról a Tenyésztési Iroda elérhetőségein segítség kérhető.
Tel.: Veres Mária (70) 603-99-13, E-mail: nolte@hortobagy.eu