Őshonos kancatámogatás régi ciklus kifizetési kérelmek

2016. október 21.

Tájékoztatjuk az érintett Tenyésztőtársakat, hogy az őshonos kancatámogatás régi ciklusa utolsó körös kifizetési kérelmeinek adatellenőrzése megtörtént.

Egyesületünk 2016. szeptember 29-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól ellenőrzésre megkapta, illetve 2016. október 3-án a hivatal részére visszaküldte az alábbi tenyésztők pályázatának igazolását:

• Deli István, Csanádpalota
  • Fábiánné Donáth Erzsébet, Battonya
  • Farkas László, Maroslele
  • Fekete Pál, Egyek
  • Hau Emil, Tardos
  • Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.
  • Jamriska Imre, Tiszacsege
  • Kerner Aliz, Csongrád
  • Koperda Zsolt, Heves
  • Lévai Gábor, Hajdúböszörmény
  • Németi János, Balmazújváros
  • Pap Imre, Hódmezővásárhely
  • Pápa Attila, Biharugra
  • Rózsa Péter, Balmazújváros
  • Rózsa Péterné, Balmazújváros
  • Szabó Csaba, Debrecen
  • Torák Károlyné, Karancsberény

Kiesés-pótlásra vonatkozó információk

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 38/2010. (IV. 15.) FVM rendelet szerint amennyiben valamely állat vagy törzsállomány a támogatási időszak utolsó napját megelőző 90 napon belül (2015. október 1. után) esik ki, úgy a támogatásra jogosult mentesül a pótlási kötelezettség alól, azonban köteles a kiesés tényét a kiesést követő 10 napon belül a támogatásra jogosult lakóhelye vagy székhelye szerint illetékes megyei MVH kirendeltségénél bejelenteni.
Letölthető dokumentum: D4430-02 kiesés-pótlás nyomtatvány