x

Őshonos kancatámogatás – segítségnyújtás kötelező csikószaporulat ellenőrzéséhez

2020. március 3.

Előírás

Az in situ kancatámogatás pályázati előírása szerint a támogatási időszak végéig, támogatott tenyészkancánként legalább egy, a lófélék azonosításáról szóló kormányrendelet előírásai alapján azonosított csikó törzskönyveztetése és az adatbázisba történő bejelentése.

A csikó elfogadásának feltételei

  • a megfelelő támogatott kancához tartozik
  • a támogatási időszakban született és fajtajellel azonosított (első körös pályázók esetén legkésőbb 2020. évi, második körös pályázók esetén legkésőbb 2021. évi csikó)
  • a pályázó tenyészetkódjára első tartásra bejelentett (bővebben: Őshonos kancatámogatás – csikószaporulat kötelező tartásbejelentése)
  • a pályázati felületen legkésőbb az utolsó kifizetési kérelemben bevallott (első körös pályázók esetén 2021. második körös pályázók esetén 2022.)

Nem teljesítés szankciója

Az in situ kancatámogatás pályázati előírása szerint, amennyiben nem történik meg a támogatási időszak végéig támogatott tenyészkancánként legalább 1 azonosított csikó törzskönyveztetése az adatbázisba bejelentéssel együtt, úgy a támogatást igénylő az adott fajta tekintetében az 5. évi kifizetésre nem jogosult.

Ennek értelmében – függetlenül a támogatott kancalétszámtól – amennyiben 1 csikó is hiányzik vagy nem kerül tartásbejelentésre és emiatt elutasításra kerül, az 5. évre vonatkozó teljes támogatási összegtől elesik a pályázó.

Egyesületi segítségnyújtás

Fenti szankciók elkerülése érdekében egyesületünk segítséget kíván nyújtani a kötelező csikószaporulat teljesítésének és adatbázisba történő bejelentésének ellenőrzésében. 

Kérjük az érintett Tenyésztőtársakat, hogy erre vonatkozó igényüket a Tenyésztési Iroda elérhetőségein jelezni szíveskedjenek.
Tel.: Veres Mária (70) 603-99-13, E-mail: nolte@hortobagy.eu

Kapcsolódó jogszabályok

VP4-10.2.1.1.-15 – A VÉDETT ŐSHONOS ÉS VESZÉLYEZTETETT MEZŐGAZDASÁGI ÁLLATFAJTÁK GENETIKAI ÁLLOMÁNYÁNAK IN SITU MEGŐRZÉSE

110/2013. Kormányrendelet a Lófélék egyedeinek azonosításáról