x

Tenyésztési programot végrehajtó lótenyésztők átmeneti támogatása – TEÁOR adatok ellenőrzése

2020. június 26.

Pályázók köre

A tenyésztési programot végrehajtó lótenyésztők részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének részletes feltételeit a 31/2020. AM rendelet szabályozza.

A jogszabály szerint átmeneti támogatás igénybevételére olyan, elsődleges mezőgazdasági termelést végző vállalkozás jogosult, amely NAV felé bejelentett tevékenységei között  szerepel az alábbi TEÁOR szám:
0143 Ló- és lóféle tenyésztése

Ennek értelmében a támogatást mindazok az őstermelők, egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok vehetik igénybe, melyek a pályázati kiírásnak megfelelnek.

Az elmúlt napok tenyésztői megkereséseinek legfrissebb tapasztalatai azt mutatják, hogy nem minden esetben van bejegyezve a lótenyésztés tevékenység, ezért fokozottan felhívjuk a figyelmet az adatok ellenőrzésére.

Adatellenőrzés módja

  • Őstermelői adószámos magánszemélyek, egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok esetén ügyfélkapun keresztül → NAV Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás → Képviselt adózó beállítása → Saját adatok → Teljes tartalom (pdf)
  • Őstermelők esetén az őstermelői igazolványhoz tartozó adatokat is ellenőrizni kell! → NAK Őstermelői adatok lekérése

Teendők elmaradt bejelentés esetén

  • tevékenységi kör módosítása a NAV-nál, személyes ügyintézéssel vagy ügyfélkapun keresztül → NAV Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás → Képviselt adózó beállítása → Új nyomtatvány/bejelentés → Adat- és változásbejelentés → Adószámkérés/vált. bejelentés → Tevékenységek → Egyéb vagy főtevékenység hozzáadása: 014301 Ló, lóféle tenyésztése
  • őstermelők esetén a módosítást az illetékes falugazdásznál is meg kell tenni

Bármilyen kérdés merül fel, kérjük, keressék a Tenyésztési Irodát! Veres Mária (70) 603-99-13